Edelrid

Pinch spravica za osiguravanje

108,10 (814,48 kn)

Edelrid

Novo iskustvo osiguravanja s Edelrid Pinch spravicom.

Nova, svestrana spravica za osiguravanje s potpomognutim kočenjem za korištenje u sportskom penjanju, alpinizmu i tehnikama pristupa užetom. PINCH je prvi uređaj na tržištu koji se može pričvrstiti izravno na središnji prsten pojasa za penjanje. Zahvaljujući niskom položaju uz tijelo, PINCH ne treba fiksirati na mjestu kada otpuštate uže, a uže kočnice uvijek se može uhvatiti svim prstima.

Osim navedenoga, kompaktni sustav osiguravanja pruža povećani raspon, što osiguravaču omogućuje da izvuče 20 – 30 cm više užeta odjednom. Linearno uže koje prolazi kroz prednje čelične kočione utore smanjuje petljanje užeta pri spuštanju. Osim poluge za otpuštanje, brzina se može kontrolirati pritiskom ruke za kočenje, što pridonosi većoj kontroli kočnog užeta, posebno kod korištenja tankih, mekanih užadi.

Funkcija protiv panike pruža dodatnu sigurnost. Posebnost ove spravice za osiguravanje je integrirani drugi sloj kočenja, koji omogućuje kontrolirano spuštanje povlačenjem poluge za spuštanje dalje kada osiguravate posebno lake osobe ili u sustavima s velikim trenjem užeta. Korisnici i iskusni tehničari za pristup užetom mogu trajno deaktivirati funkciju protiv panike.

Još jedan plus: kada se koristi pri penjanju smjerova s više dužina, Edelrid Pinch je jedina spravica na tržištu koji se može pričvrstiti na stanicu za osiguranje u četiri različita smjera u koracima od 90°. To znači da se poluga za osiguranje uvijek može dovesti u položaj u kojem se njome može slobodno upravljati.

Dostupno uz narudžbu

Ostvarite 5% popusta plaćanjem internet bankarstvom ili putem pouzeća:

102,70€      (kn)

Šifra: 738380008150 Kategorija: Brand:
Da bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te potpunu funkcionalnost Unimex internet trgovine, pohranjujemo Vaše kolačiće (cookies).